Tillfällig gäst

Jag är en tillfällig gäst i era liv.

Får se om jag kommer med en uppdatering, ville bara skriva det just nu

Slyna

Det är inte vad jag skulle kalla Josse, utan jag kallar henne Josse. Jag tycker det är finare! Vi har bestämt att hon ska sova här någon dag, och då har hon lovat att vi ska kramas hela natten! Det är lite coolt, jag lovar att jag kommer börja träffa henne oftare. Hon gör mig på bra humör!

För övrigt, så borde ni besöka spexet imorgon. Det kommer bli sjukt grymt, det kan jag lova er. Vill inte förstöra något för er, så jag berättar inte vad vi ska göra. Men kom dit om ni vill ha en grym start, på en ännu grymare kväll!

--------------------
Yours sincerely, Simon Hernqvist

Att vara, eller att icke vara

Alltså helt ärligt, kom och tänka på det här nyss.

Varför är inte alla människor sig själva för?
Varför spelar folk alltid för?
Varför måste dom försöka vara något som dom inte är?
Varför är jag ochså sådan för, varför låtsas jag inför folk?

Jag strävar efter att vara unik, om jag och alla andra bara är oss själva, så hade vi alla varit unika.
Varför strävar vi inte efter det till max för?

Nu har jag helt glömt av vad jag skulle skriva mer, men i alla fall. Det är en del av vad jag har börjat tänka på. Antagligen så kommer jag utveckla det senare.

Sen tänkte jag ochså nämna en sak om mig, som jag inte tror att ni kommer hålla med om. För än ni har läst klart det här inlägget.

Jag är egoistisk, och jag är stolt över att vara det. För så som världen är uppbyggd hade vi aldrig klarat oss utan att vara egoistiska. Vad du än gör i princip, är egoistiskt. Vera nämnde en sak som kan liknas med det jag försöker säga nu, och det är det att inget i livet är gratis. Och det tycker jag stämmer så bra, eftersom att vad man än gör, gör man för sig själv. Så att man själv mår bra utav det. Vi kan säga som såhär, jag har tatt upp det här med ganska många, och dom förstår vad jag menar efter jag har sagt det.

Skatt;

Varför betalar vi skatt?

Jo, för att man inte ska behöva betala det man behöver vid ett tillfälle, och för sådana som inte har råd till det just då ska kunna ta del av det ochså. Som en sån enkel sak som att man bryter ett ben, och åker in till sjukhuset och får benet lagat. Vet ni vad det skulle ha kostat oss om vi inte hade betalat skatt? Det hade kostat runt 54000 kr, för en sån "enkel" sak som ett benbrott. Tänk er då svåra operationer, så som hjärtfel och så vidare. Fattar ni hur många personer som hade dött om vi inte hade haft skatt?

Gled iväg lite där kände jag, men hur som helst. Det jag vill komma fram till är att, om vi betalar skatt så är vi egoistiska. Eftersom att då tänker vi att, skatt är ju bra att betala eftersom att jag kommer billigare undan. Andra betalar för mig ochså, även dom som inte tar del av det (nu menar jag inte att ni tänker exakt så, men ni förstår min poäng).

Vill vi inte betala skatt, då är vi ochså egoistiska, eftersom att det betyder att vi får mer pengar över varje gång vi får lön. Vi behöver inte betala för något sånt som andra bara tar del utav, till exempel om vi är friska, har ett jobb och ett hem. Så slipper vi betala skatt för att folk ska få socialbidrag för att dom inte klarar av att leva. Alltså är vi egoistiska allihopa.

Jag antar att ni har förstått min poäng med det här inlägget, vet inte om ni delar mina åsikter eller inte. Men det får ni gärna säga till mig isåfall, istället för att sitta inne med era åsikter och bli förbannad för det jag skriver.



Dagens saknad;

Mrs. O
---------------------
Yours sincerely, Simon Hernqvist

Nyheter (långt inlägg)

Oj, kom just att tänka på att jag inte har skrivit här på ett tag. Så nu blev det dags, och jag tror det här kommer bli ett ganska långt och ett väldigt filosofiskt inlägg. För jag har tänkt på så mycket sen senast jag skrev i bloggen, och jag har kommit på det att jag är ganska filosofisk av mig faktiskt.

För det första, jag har kommit på det att ordspråket "ignorance is a bliss" (eller "det man inte vet har man inte ont av, på svenska) stämmer så innihelvete. Helt ärligt, det man inte vet om, det rör ju en verkligen inte i ryggen för fem öre. Vi säger att man har en flickvän/pojkvän och hon/han är otrogen och du inte får veta något. Alltså verkligen inte någon gång, vad gör det dig då? Jag hade inte tagit illa upp liksom, eftersom att jag inte hade vetat någonting. Däremot om man får reda på det är det ju klart man tar illa upp, men då har ju ordspråket tappat sin mening så att säga.

Sen så har vi ju en annan sak, och det är varför det är så tabu med sex. Alltså helt ärligt, jag har inget ont av att någon skulle ha sex och jag skulle se det. Eller att jag skulle ligga bredvid liksom. Det är ju det naturligaste som finns egentligen eftersom det är sättet vi fortplantar oss på. Jag fattar inte varför det måste vara så hemligt, hade det inte varit så hemligt så hade inte tjejer idag blivit kallade horor och så vidare, eller det tror inte jag i alla fall. Eftersom att om man liksom skulle ha sex öppet, antingen så kan man ju välja att se på, eller så kan man ju bara gå därifrån. Och om det inte hade varit så hemligt så hade man ju i princip kunna ha sex med vem som helst, när som helst, och då skulle inte det så kallade "snacket" gå så mycket. Utan då blir det mer att; Ja, jag har sex med många, men det har alla andra ochså. Sen om man inte vill ha sex med många, då är det ju bara att inte ha sex. Vilket leder mig in på en annan tanke jag har, och har haft hela livet, och tror på stenhårt.

Det är att, man har alltid ett val i livet. Det finns inga "måsten" som så många vuxna säger. "Du måste gå till skolan", "du måste städa ditt rum idag", "du måste sluta röka".
1. Vad händer om jag inte gör det? Går jorden under eller är det jag själv som drabbas?
2. Det finns alltid ett val som sagt, som om någon säger att jag måste vara på ett ställe en viss tid. Jag kan välja att vara där i tid eller inte. Är jag inte i tid så får det ju en konsekvens som leder till något annat, är jag inte där i tid så leder det till en konsvekvens som kanske leder till samma sak, fast inte på samma sätt.

Aja, nu blev det väldigt mycket skitsnack bara. Som ni inte kommer hänga med i ändå, om ni vill diskutera det med mig, be mig "IRL" så tar vi en diskution!

Nu hade jag tänkt att sammanfatta min helg, och så borde jag kanske nämna det att jag har fått en sambo, vid namn Timmy "Hernqvist" Törnkvist. Måste säga det att jag tycker det är sjukt skönt att ha någon som bor med en och han är lika galen som mig så vi kommer överens hur bra som helst.

Men i alla fall, helgen har typ inte varit så händelserik. Förutom det att jag och Marcus fick ett samtal ifrån våran syssling i Uddevalla som ville att vi skulle komma dit och festa. Hon ville nämligen att vi skulle gå ut där borta, prata lite gamla minnen och så. Marcus var lite svårövertalad i början, men det slutade med att vi åkte dit i alla fall. När vi väl kommer dit, så går vi in på den krogen vi ska in på. Där inne var det ganska bra drag faktiskt, fast dock var vi inte så sugna på att bara sitta där och slöa. För det var typ inga där som vi kände, så vi åkte hem till våran syssling (Linnea) och typ efterfestade lite där. Då träffade vi Katarina (Linneas mamma) som jag inte har träffat på tre fyra år typ. Så det var lite trevligt faktiskt! Sen så typ satt vi bara och drack och väntade på att det skulle komma lite fler folk, och efter ett tag dök Martina upp med ett par kompisar så det blev lite bättre stämning. Sen så blev det att vi alla sov hos Linnea, så vi var sex stycken som sov där, fyra stycken i sängen, jag och Martina på golvet. Men det var mysigt i alla fall, lyckades tabba mig lite under natten dock. Men det man inte minns, det har inte hänt. Det kan ni fråga Timmy om! Haha!

Sen så lördagen spenderades med ett uppvaknande hemma hos Linnea, och sen slappande hemma hos mig. Jag och Timmy satt mest och spelade, till typ klockan 10 på kvällen, jag hämtade Vera hemma hos henne (Hon bor på Kållandsö). Så vi satt mest och slöade typ, och Vera var lika energisk som vanligt, men det är alltid lika kul. Sen så försvann Timmy, han skulle till Shell med Bengt och köpa cigaretter och mat. Tror ni att han köper med mat till mig eller? Nä det gjorde han inte kan jag ju säga, så elak är han. Sen så bad jag honom köpa tuggumi ochså, men det gjorde han ju inte heller. Han är bra ändå dock!

Det var i alla fall min helg, just nu sitter jag här med Timmy och Janina, och vi sitter och slöpratar bara, medans jag skriver blogg.

Det här blev ett helt ointressant inlägg, men det struntar jag i. För det är ni som väljer att slösa bort eran tid på att läsa det. För ni måste ju inte, eller hur?

Måste ju lägga upp en bild på min nya "broder", Mr Timmy "Hernqvist" Törnkvist!



Veckans personer;

Timmy
Vera

--------------------------
Yours sincerely, Simon Hernqvist

RSS 2.0